Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Εκκένωση του ... μπάσκετ στην Πυλαία


Όπως η περσινή Α1, έτσι και το 2010 φεύγει με εικόνες ντροπής, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να... σημαδεύουν τον διαιτητή, να αρνούνται να εκκενώσουν την Πυλαία κι η αναμέτρηση ημιτελικών κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (60-79) να διαρκεί 4 ώρες!
Για όσα λυπηρά και συνάμα τραγελαφικά συνέβησαν από τις 20:15 μέχρι τις 22:45 που ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στην live κάλυψη του αγώνα. Βέβαια, τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ στο 27’ του αγώνα δεν ξεκίνησαν ξαφνικά. Από την προθέρμανση ακόμα είχαν δείξει τις διαθέσεις τους, αλλά ευτυχώς για όλους, άργησαν να… ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ξεκίνησε με δίδυμο ψηλών τους Γκετσέφσκι και Παπαδόπουλο και ο Ίβκοβιτς δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Έδωσε εντολή στους δικούς του ψηλούς (Μπουρούση και Μαυροκεφαλίδη) να τραβιούνται μακριά από το καλάθι και να εκμεταλλευτούν το αξιόπιστο σουτ που έχουν από μέση και μακρινή απόσταση.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-8 στο 4’, αλλά λόγω των πολλών χαμένων αμυντικών ριμπάουντ ο ΠΑΟΚ επέστρεψε δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς στο 9’ με 12-11. Η είσοδος του Σπανούλη στο ματς ερχόμενος από τον πάγκο και η αμυντική θωράκιση των «ερυθρολεύκων» έγειρε την πλάστιγγα για τα καλά προς την πλευρά του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να περάσει τη μπάλα στα χέρια του Λάζαρου Παπαδόπουλου και με τους Αμερικάνους του να κινούνται σε ρηχά νερά πέτυχε μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς σε οκτώ λεπτά. Έτσι ο «δικέφαλος» έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ χωρίς να μπορεί να ακολουθήσει τους Πειραιώτες (18-29, 17’).

Όταν πια άρχισαν να μπαίνουν και τα τρίποντα των Σέρβων (Τεόντοσιτς και Κέσελ) και να αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες ο Παπαλουκάς τα πράγματα έγιναν απλούστερα για τον Ολυμπιακού που έφθασε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου στο +17 (23-40).

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς διατήρησαν τη διαφορά ψηλά (+18, 27-45) μέχρι τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η επιθετική δυστοκία βοήθησε τον ΠΑΟΚ να μειώσει τρέχοντας 8-0 σερί (37-47, 27’). Ο Ολυμπιακός έμεινε για σχεδόν πέντε λεπτά άποντος, αλλά ο ρυθμός του «δικεφάλου» διακόπηκε λόγω των… οπαδών του.

Τα αντικείμενα που έπεσαν στο παρκέ ανάγκασαν τους διαιτητές να διακόψουν προσωρινά τον αγώνα και να οδηγηθούν στα αποδυτήρια προειδοποιώντας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για τελευταία φορά, αφού χτύπησε αντικείμενο μέχρι και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Η εντολή για εκκένωση του γηπέδου δεν… πτόησε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αρνούνταν να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Οι ομάδες παρακαλούσαν το διαιτητικό τρίο να επιστρέψει στο παρκέ, αλλά ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι αν δεν έμεναν οι κερκίδες της Πυλαίας άδειες.

Ο Μαρκόπουλος και οι παίκτες του παρακάλεσαν επανειλημμένως τους οπαδούς και εν τέλει μετά από 2,5(!) ώρες αποχώρησαν και οι τελευταίοι 100 ανένδοτοι οπαδοί κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας. Οι παίκτες βγήκαν για προθέρμανση και μετά από περίπου 15 λεπτά το ματς ξεκίνησε ξανά.

Ο ΠΑΟΚ φυσικά είχε χάσει το ρυθμό που του έδωσε το δικαίωμα να μειώσει στο -8 και ο Ολυμπιακός επίσης, εμφανώς εκτός ρυθμού λόγω της μεγάλης διακοπής είχε πιο έμπειρους παίκτες ικανούς να διαχειριστούν την κατάσταση.

Η διαφορά ανέβηκε πολύ ψηλά (42-60, 33’) και το παιχνίδι έληξε… αναίμακτα με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 79-60 αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 25-40, 39-55, 60-79
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 20, Αποστολίδης 8, Ντόζιερ 8, Δέδας 1, Γκρέι 4, Παπαδόπουλος 15, Καλλές 2, Γκετσέφσκι 2
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 13 (1), Νεστέροβιτς 4, Σπανούλης 16 (2), Τεόντοσιτς 5 (1), Μπουρούσης 7 (1), Κέσελ 7 (2), Παπανικολάου 3, Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 4, Έρτζεγκ 8 (1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου