Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Το... σύνηθες ραντεβού;


Τη νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά επί των ΠΑΟΚ και Άρη αναζητούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αντίστοιχα, στους σημερινούς πρώτους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος, ώστε να βάλουν τις βάσεις της... συνηθισμένης πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.
Οι «πράσινοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τον Άρη (5.00μ.μ, ΕΤ-1) και οι τραυματίες Μπατίστ και Μάριτς ήταν οι δύο σίγουροι απόντες μέχρι την Δευτέρα. Την Τρίτη προστέθηκε δίπλα τους και το όνομα του Ντρου Νίκολας.

Ο Αμερικανός σούτινγκ-γκαρντ αισθάνεται -εδώ και καιρό- ενοχλήσεις στη μέση, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κρίνει φρόνιμο να μην τον ταλαιπωρήσει και να του δώσει επιπλέον χρόνο ξεκούρασης.

Ο Άρης φιλοδοξεί να μην επαναλάβει εμφάνιση αντίστοιχη με αυτής του... πρωταθλήματος (σ.σ συντριβή με 93-62), για να έχει ελπίδες πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο «Αλεξάνδρειο».

Ο Μπόμπι Μπράουν και ο Άντονι Τάκερ ενσωματώθηκαν στην αποστολή της ομάδας στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης, αφού η κακοκαιρία στις ΗΠΑ δεν επέτρεψε να επιστρέψουν νωρίτερα στην ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται στο κλειστό της Πυλαίας από τον «Δικέφαλο του Βορρά» (7.00μ.μ, ΕΤ-1), με τον Κώστα Παπανικολάου να τίθεται τελικά στη διάθεσή του Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς ξεπέρασε το τράβηγμα στον προσαγωγό που τον κράτησε εκτός δράσης από τους αγώνες με Ηλυσιακό, Περιστέρι και Ρόμα. Αντιθέτως στην Αθήνα παρέμειναν οι Βασιλόπουλος, Πελεκάνος, Κατσίβελης και Νίλσεν.

Στον αντίποδα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, «πονοκεφαλιάζει», καθώς ο Ρόμπερτ Ντόζιερ μόλις ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ οι Ρόουλ Μάρσαλ και Ντόνι ΜακΓκραθ θα παρουσιαστούν με τις... βαλίτσες στον αγώνα, αφού δεν κατάφεραν να επιστρέψουν νωρίτερα στην Ελλάδα, εξαιτίας της κακοκαιρίας που οδήγησε στην ακύρωση πολλών πτήσεων από τις ΗΠΑ.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν συναντηθεί οκτώ φορές στο πλαίσιο του Κυπέλλου, με τους σημερινούς οικοδεσπότες να μετρούν δύο νίκες έναντι έξι των περσινών κατόχων του τροπαίου.

Την περασμένη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην προημιτελική φάσης της διοργάνωσης, με τους Πειραιώτες να περνούν νικηφόρα από την Πυλαία με 82-70.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου