Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Από νωρίς... στα εύκολα!


Αν και το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας κάνει τζάμπολ σε επτά μήνες (31/8-18/9), η Εθνική ομάδα χαμογελάει από τώρα, αφού είδε να έρχονται στον όμιλό της οι Κροατία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και μία ομάδα από τα προκριματικά!
Αν ο πρώτος όμιλος του προσεχούς Ευρωμπάσκετ είναι... φωτιά με Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία και μία ομάδα των προκριματικών, ο τρίτος, αυτός της «επίσημης αγαπημένης» είναι το ακριβώς αντίθετο! Η Εθνική Ομάδα τοποθετήθηκε επικεφαλής κι είδε στη συνέχεια να έρχονται... παραγγελιά οι Κροατία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και μία ομάδα από τα προκριματικά, κλήρωση που κάνει από νωρίς άπαντες να περιμένουν με χαρά το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης του 2011.

Με δεδομένη την πρώτη πρόκριση, αυτό που αναμένεται με αγωνία, αν και πολύ νωρίς ακόμα, είναι η δεύτερη φάση (σ.σ. η Εθνική Ομάδα «σταυρώνει» με τον δ' όμιλο), από την οποία θα προκύψουν στα προημιτελικά κι οι πρώτες νοκ άουτ αναμετρήσεις. H «γαλανόλευκη» θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της από την πόλη Αλίτους και την υπό κατασκευή (5.500 θεατές) Alytus Arena.

Με τους πρώτους αντιπάλους να έχουν γίνει γνωστοί, απομένει να γίνει γνωστός κι ο αντικαταστάτης του Γιόνας Καζλάουσκας, καθώς επίσης και ποιοι παίκτες θα είναι σε θέση να ενισχύσουν την προσπάθεια. Ήδη ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει θέσει εαυτόν εκτός...

Αναλυτικά οι όμιλοι του 37oυ Ευρωμπάσκετ:

Α' ΓΚΡΟΥΠ: Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Β' προκριματικών
Β' ΓΚΡΟΥΠ: Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία
Γ' ΓΚΡΟΥΠ: ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Α' προκριματικών
Δ' ΓΚΡΟΥΠ: Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία, Ουκρανία
* Στoν επιπρόσθετο προκριματικό θα παίξουν Φινλανδία, Ουγγαρία και Πορτογαλία
** Προκρίνονται οι τρεις πρώτες χώρες κάθε ομίλου, πριν σχηματίσουν δύο ομίλους των έξι ομάδων, απ' όπου συνεχίζουν από τέσσερις στα προημιτελικά

Χρήσιμες πληροφορίες:

Πρώτη φάση: 31/8-5/9
Δεύτερη φάση: 7/9-12/9
Προημιτελικά: 14/9-15/9
Ημιτελικά: 16/9
Τελικός: 18/9 (Κάουνας)
Πόλεις: Βίλνιους, Κάουνας, Αλίτους, Κλαϊπέντα, Πανεβέζις, Σιαουλιάι
Kάτοχος τροπαίου: Ισπανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου