Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Είναι στα πάνω τους οι «Ολυμπιονίκες»!


Ο Πανελλήνιος επιβλήθηκε του Κολοσσού Ρόδου (71-58) και δείχνει ότι είναι σε ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, την πρώτη του στο Χαλκιοπούειο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α1.
Το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου με ανεβασμένη ψυχολογία, λόγω της εκτός έδρας νίκης την προηγούμενη αγωνιστική στο Περιστέρι, υποδέχτηκε τον… κουρασμένο Κολοσσό. Οι Ροδίτες στο περισσότερο μέρος του αγώνα βρίσκονταν πίσω στο σκορ, αλλά κάποια ξεσπάσματα ανά διαστήματα  τους κρατούσαν ζωντανούς στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν σε πολύ άσχημη μέρα τον Πατ Καλάθη (0/3δίπ., 0/3τρίπ.), φάνηκαν να είναι κουρασμένοι από την προσπάθεια απέναντι στον Ολυμπιακό, την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Τορίν Φράνσις, αν και δεν πραγματοποίησε κάποια προπόνηση με τη νέα του ομάδα, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «Ολυμπιονικών», καθώς αγωνίστηκε για δύο λεπτά.
Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον Τζόρνταν να σημειώνει εξαιρετική εμφάνιση καθώς πέτυχε τους 11 από τους 19 πόντους των φιλοξενούμενων.

Ο Πανελλήνιος στη συνέχεια προηγήθηκε μέχρι και με 8 πόντους, αλλά ο Κολοσσός παίζοντας πολύ καλή άμυνα κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να μειώσει και στον πόντο. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Μπέιλι σε μία πολύ δύσκολη προσπάθεια πέτυχε το τρίποντο και έδωσε ένα προβάδισμα 7 πόντων στην ομάδα του κατά τη λήξη του ημιχρόνου (37-30).

Η επιστροφή βρήκε τον Πανελλήνιο από κει που σταμάτησε. Ο Μπέιλι πέτυχε νέο τρίποντο και εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 πόντους. Στη συνέχεια το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου φαινόταν  ότι  βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογία και με πρωταγωνιστή τον Κράμπενχοφτ έφερε τη διαφορά και στο +12.

Ο Κολοσσός στο τέλος με ένα καλό αγωνιστικό τρίλεπτο μείωσε τη διαφορά στους πέντε, αλλά ένα ξέσπασμα (9-0) του Πανελληνίου ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +14 (64-50). Οι «Ολυμπιονίκες» πήραν μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια και δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να παλέψουν σοβαρά στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 16-19, 37-30, 52-42, 71-58.
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος, Μπέιλι 12 (3/6δίπ.), Κράμπενχοφτ 13 (5/8δίπ.), Σμιθ 22 (6/13δίπ.), Σκλάβος 8 (2/5τριπ.), Ούντριχ 14 (5/9δίπ.), Φράνσις, Όστοϊτς 2, Κολώκας, Κομποδιέτας, Τσακαλέρης
Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης, Καυκής 2, Τζόρνταν 13 (5/8δίπ.), Πάνος, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 14 (5/6δίπ.), Χαρίσης 2, Τσάμης 11 (5/9δίπ.), Παπάς 7 (1/2τρίπ.), Γκόλεματς 9 (3/4δίπ.), Γεωργαλής, Ιβάνοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου