Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

«Άλωσε» το Αλεξάνδρειο!


Ο Άρης μέτραγε τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει... καρέ κόντρα στον Πανιώνιο, στο άδειο λόγω τιμωρίας Αλεξάνδρειο. Τα «μωρά» του Γιώργου Μπαρτζώκα κέρδισαν με 84-89 και πλέον δείχνουν ότι παρά τα προβλήματα αντέχουν.
Ο Σαρόν Ντρούκερ κατέβηκε στο παιχνίδι με τους Τάκερ, Μπράουν, Ντάντσον, Χατζηβρέττα και Ταπούτο. Ο δε Μπαρτζώκας με τους Βούγιανιτς, Κόβιλ, ΜακΛάουντ, Τσιάρα και Γιάνκοβιτς.
Ο Άρης από το ξεκίνημα του αγώνα πήρε μια διαφορά πέντε πόντων, η οποία αυξομειωνόταν. Είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο πεντάλεπτο, όπου με κύριο εκφραστή τον Ταπούτο κρατούσε τον μαχητικό Πανιώνιο σε απόσταση (5’, 15-10). Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ήταν άστοχοι στις ελεύθερες βολές, ό,τι έκαναν το έκαναν μακριά από τη ρακέτα του Πανιωνίου.

Αντίθετα οι Νεοσμυρνιώτες ήταν πιο παραγωγικοί μακριά, αλλά και κάτω από το καλάθι, με τους Κόβιλ και Μπάρλος να είναι τα πρώτα βιολιά για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με τον Άρη να μην έχει κλειδώσει την άμυνά του και τον Πανιώνιο να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (10’, 24-20).

Ο Άρης στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου δεν βελτιώθηκε στα στοιχεία εκείνα που του έλειπαν για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Το αντίθετο μάλιστα, αμυντικά έδειχνε την ίδια χαλαρότητα, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να ρίξει τη διαφορά στον ένα πόντο (15’ 33-32). Ο Πανιώνιος που είχε ομαδικό πνεύμα και καλύτερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση, για πρώτη φορά πέρασε μπροστά στο σκορ με 34-36. Οι «κίτρινοι» συνέχιζαν να χάνουν το εύκολο καλάθι από τη γραμμή των βολών, είχαν όμως τον Ταπούτο (14 π.) που σήκωσε το επιθετικό βάρος και έβαλε την ομάδα του και πάλι μπροστά στο σκορ (44-42 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός του Άρης ξεκίνησε με τους Σλούκα, Χαραλαμπίδη, Τάκερ, Μπορόβνιακ και Ντάνστον, ενώ οι «κυανέρυθροι» με τους Αθανασούλα, Βούγιανιτς, Μπατή, Σαρικόπουλο και Μπάρλο.

Μια βλακώδης ενέργεια του Μπράουν, ναδώσει γροθιά στο στομάχι στον Μπατή είχε ως αποτέλεσμα ο Αμερικάνος να αποβληθεί με ντισκαλιφιέ και ο Άρης να βρίσκεται για τα καλά πίσω στο σκορ στο 25’ (51-56). Οι φιλοξενούμενοι με τους Βούγιανιτς και Κόβιλ «βομβάρδιζαν» το καλάθι τον Άρη. Οι γηπεδούχοι είχαν άμυνα για... παιδική χαρά και δικαίως οι Πανιώνιοι ξέφυγαν με έξι πόντους διαφορά. Οι λιγοστοί φίλαθλοι που ήταν στο Αλεξάνδρειο προσπαθούσαν να στηρίξουν την προσπάθεια των παικτών του Ντρούκερ. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τη διάφορα να μειώνεται στο +3 για τον Πανιώνιο, 63-66.

Τα «μωρά» του Μπαρτζώκα συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με τον Βούγιανιτς να είναι ασυγκράτητος  και να χτυπάει πάντα τη στιγμή που ο Άρης πάλευε να μειώσει τη διαφορά στο 35’ (72-80). Οι «κίτρινοι» είχαν πολλές λανθασμένες επιλογές στο τέλος, μάλιστα δύο φορές τους έμεινε η μπάλα στα χέρια. Οι Πανιώνιοι πραγματικά έστησαν πάρτι κάτω από το καλάθι του Άρη, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις. Οι φιλοξενούμενοι 2’:16’’ πριν από το τέλος του αγώνα αποσπάστηκαν εννέα πόντους, 76-85.

Ο Γιάννης Δαμιανίδης έπιανε το κεφάλι του γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει πως η ομάδα του είναι πολύ κοντά σε μια ήττα. Ο Σλούκας κλότσησε τον πάγκο στο 5ο φάουλ. Ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος, ένα ακόμα λάθος για τους Θεσσαλονικείς που δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο παιχνίδι και έμεινε η μπάλα στα χέρια του Χαραλαμπίδη.  Το τελικό 84-89 θεωρείται δίκαιο, καθώς ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-42, 63-66, 84-89
Άρης (Ντρούκερ): Μπράουν 6, Ντάνστον 9, Ταπούτος 21 (5/8δίπ.), Τάκερ 6, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 10, Χαραλαμπίδης 14, Σκορδίλης, Μπορόβνιακ 7, Χρυσικόπουλος 1, Σλούκας 10, Μποχορίδης.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): ΜακΛάουντ 4, Αθανασούλας 3, Βούγιανιτς 24 (7/11δίπ., 3/6τρίπ.), Γιαννόπουλος 4, Τσιάρας 5, Μπατής, Γιάνκοβιτς, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Κόβιλ 18, Παραγυιός 10, Μπάρλος 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου