Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

«Επιτομή του ομαδικού μπάσκετ»


Ο Ράσο Νεστέροβιτς οδήγησε τον Ολυμπιακό στη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, με τον Σλοβένο σέντερ να... αποθεώνει το ομαδικό μπάσκετ των «ερυθρόλευκων».
Ο έμπειρος σέντερ των Κυπελλούχων Ελλάδος, Ράσο Νεστέροβιτς, μίλησε στην εφημερίδα Καθημερινή για...

… για το γεγονός ότι παρά τους 17 πόντους που σημείωσε, δεν θεωρεί τον εαυτό του πρωταγωνιστή, αλλά το ομαδικό μπάσκετ του Ολυμπιακού:

«Πρωταγωνιστής είπες; Από την άποψη ότι ήμουν πρώτος σκόρερ της ομάδας, συμφωνώ, αλλά όταν κάθε ψηλός παίκτης είναι πρώτος σκόρερ, σημαίνει ότι οι γκαρντ που έχει συμπαίκτες, είναι... παικταράδες!

Το μπάσκετ δεν είναι τένις. Είναι ομαδικό άθλημα. Ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό αποτελεί την επιτομή του ομαδικού μπάσκετ.

Ο Γιάννης, ο Βασίλης, ο Τεό, ξέρουν να πασάρουν εύστοχα και με... κλειστά μάτια και τη σωστή στιγμή της επίθεσης.

Έχουμε δουλέψει πολύ στις προπονήσεις αρκετά συστήματα που εφαρμόσαμε στο ντέρμπι και είχαμε την υπομονή και τη γνώση να στήνουμε σωστά το πικ εν ρολ».

… για το τι άλλαξε αυτή τη φορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που είχε παρακολουθήσει σε βίντεο:

«Είδα κάποια παιχνίδια, αλλά υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και στις δύο ομάδες. Αυτό που ξέρω και δουλέψαμε πριν από το παιχνίδι, ήταν ότι κανένας παίκτης δεν ήθελε να νικήσει μόνος του τον Παναθηναϊκό.

Ούτε να γίνει "ήρωας". Από τα βίντεο φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός νικούσε γιατί έπαιζε με μεγαλύτερη ομαδικότητα από τον Ολυμπιακό. Τώρα αυτό άλλαξε».

… για την παρουσία Ίβκοβιτς-Σπανούλη στον Ολυμπιακό:

«Ο κόουτς είναι δάσκαλος. Είναι απαιτητικός, αλλά για τους παίκτες του "σκοτώνει". Έχει πίστη στις αρχές του και θέλει να τις τηρούν όλοι στην ομάδα. Υπάρχει μια συγκεκριμένη πειθαρχία στη συνολική συμπεριφορά της ομάδας, ειδικά όταν παίζουμε σε αντίπαλες έδρες.

Μας αποφόρτισε ψυχολογικά πριν από το ντέρμπι, ενώ στη διάρκεια του αγώνα μάς αύξησε την πίστη μας στη νίκη. Μας ζητούσε να παίζουμε με καθαρή σκέψη και να κάνουμε όσα λέγαμε στα τάιμ άουτ. Ο Σπανούλης είναι σπουδαίος επαγγελματίας.

Δεν χρειάζεται να μιλήσω για την αξία του. Είχε καταλάβει ότι δεν χρειαζόταν να αποδείξει κάτι στον Παναθηναϊκό και να τον νικούσε μόνος του. Ήταν πολύ αποτελεσματικός και ουσιαστικός, όπως έπρεπε για να νικήσουμε όλοι μαζί».

… για το τι κρατάει από τη μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ:

«Στο συγκεκριμένο ντέρμπι ήμασταν καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό. Έχουμε όμως ακόμη έξι βήματα για να γίνει πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Δεν πρόκειται να χάσουμε το ψυχολογικό προβάδισμα που αποκτήσαμε σε αυτό το γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου