Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τσαρτσαρής: «Με το... δεξί στο Τop-16»


Ο Κώστας Τσαρτσαρής αναγνωρίζει τη δυσκολία της εκτός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Λιέτουβος Ρίτας (19/1, 8.00 μ.μ., Novasports3), με τον διεθνή πάουερ φόργουορντ να ευελπιστεί ότι οι «πράσινοι» θα μπουν με το... δεξί στο Top-16 της Ευρωλίγκας.
Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδος, Κώστας Τσαρτσαρής, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τον προσεχή εκτός έδρας αγώνα με την πρωταθλήτρια Λιθουανίας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Ε' ομίλου, τόνισε: «Ξέρουμε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το Top-16, πόσο σημαντικό είναι να αρχίσουμε με το δεξί σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα εκτός έδρας και πρέπει να παίξουμε καλά για να νικήσουμε. Η Λιέτουβος Ρίτας πέτυχε κάποιες πολύ σημαντικές νίκες για να φτάσει ως εδώ και έχει αποδείξει ότι όταν αγωνίζεται στο Βίλνιους και μπροστά στον κόσμο της που γεμίζει το γήπεδο, είναι πολύ καλύτερη και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί από το πρώτο λεπτό. Μία νίκη στη Λιθουανία θα ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για μας στο Top-16».

Ζοτς: «Δεν κλαίγομαι...»

Από την πλευρά του ο Σέρβος τεχνικός Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε ότι οι σημαντικές απουσίες του Παναθηναϊκού δεν αποτελούν... δικαιολογία: «Είναι ένα πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, όπως όλα στο Top-16. Αρχίζει ουσιαστικά μία νέα διοργάνωση. Πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό, ειδικά στην κατάσταση που βρισκόμαστε.

Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες έγιναν πολλά, είχαμε πολλούς τραυματίες, πολλούς άρρωστους παίκτες και σε αυτό το παιχνίδι δεν θα έχουμε τον Σάτο. Δεν θέλω όμως να κλαίγομαι.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι, από τη στιγμή που ξέρουμε τη σημασία του αγώνα για μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να παίξουμε καλά και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε.

Η Λιέτουβος Ρίτας δεν ήταν καλά στην αρχή της πρώτης φάσης, αλλά βελτιώθηκε πολύ στο φινάλε. Είναι διαφορετική ομάδα πλέον, για τον επιπλέον λόγο πως έφυγε ο Γιασικεβίτσιους και αποκτήθηκε ο Γιασάιτις, που είναι δύο διαφορετικοί παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου