Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Για το... σερί στον όμιλο


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Βαλένθια (9.45 μ.μ., Νovasports 4), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Τοp 16 της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια περαιτέρω... απωλειών στον Η' Όμιλο.
Οι κυπελλούχοι Ελλάδος καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Λεβαντίνων, ώστε να παραμείνουν «ζωντανοί» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά και της κορυφής του ομίλου.
Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Ντούσαν Ίβκοβιτς, που θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, αναγνωρίζει την κρισιμότητα της αναμέτρησης, ευελπιστώντας παράλληλα και στην μαζική συμπαράσταση του κόσμου στο ΣΕΦ.
Στον αντίποδα, οι «νυχτερίδες», αποτελούν έναν αρκούντως... ανταγωνιστικό αντίπαλο, καθώς μετά την έλευση του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο τους, έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργανωση.
Την περασμένη αγωνιστική οι Ισπανοί, που διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, ηττήθηκαν στις... λεπτομέρειες από την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στην Τουρκία, ενώ προέρχονται από εντός έδρας νίκη στην ΑCB επί της Μπιλμπάο (68-54), καταλαμβάνοντας πλέον την 4η θέση στη βαθμολογία του εγχώριου πρωταθλήματος.
Προϊστορία
Οι «ερυθρόλευκοι» συναντηθεί δύο φορές με την Βαλένθια στην Ευρωλίγκα (2003-04), με τους δύο αποψινούς αντιπάλους να μετρούν από μία νίκη έκαστος.
Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από τις «νυχτερίδες» στο γήπεδο του Κορυδαλλού, αλλά είχε επικρατήσει άνετα εκτός έδρας στο «Παβεγιόν Φουέντε Σαν Λούις».
Ο αγώνας αυτός θα αποτελέσει την έβδομη παρουσία της Βαλένθια στη χώρα μας, όπου παρουσιάζεται δυνατή με απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ήττες.
Στην τελευταία της επίσκεψη επί ελληνικού εδάφους, τον περασμένο Νοέμβριο, η ισπανική ομάδα έκανε την έκπληξη, αφού κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό 73-69.
Οι αγώνες του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα:

13/11/2003 Ολυμπιακός - Παμέσα Βαλένθια 69 - 77
15/1/2004 Παμέσα Βαλένθια - Ολυμπιακός 78 - 90

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου