Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Να ανοίξει το... «δώρο»


Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βαλένθια (9.45 μ.μ., Νovasports 3), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Τοp 16 της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να ευελπιστούν ότι θα... εκμεταλλευτούν τη νίκη της Ζαλγκίρις Κάουνας επί της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ.
Οι κυπελλούχοι Ελλάδος καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Λεβαντίνων στην Ισπανία, ώστε να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά και για να παραμείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της κορυφής του Ε' ομίλου.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Ντούσαν Ίβκοβιτς, που δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Παναγιώτη Βασιλόπουλου, Μάρκο Κέσελ και Γιοτάμ Χαλπερίν, αναγνωρίζει την κρισιμότητα της αναμέτρησης, ευελπιστώντας παράλληλα ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιάσουν ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο με αυτό της πρότερης αναμέτρησης των δύο ομάδων στο ΣΕΦ.

Στον αντίποδα, οι «νυχτερίδες», που μετά την έλευση του Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο τους, έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν την δυνατή τους έδρα, ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισής τους στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι Λεβαντίνοι προέρχονται από αποκλεισμό στα ημιτελικά του Copa del Rey, αφού ηττήθηκαν από την Ρεάλ με 69-59.

Προϊστορία

Οι «ερυθρόλευκοι» συναντηθεί τρεις φορές με την Βαλένθια στην Ευρωλίγκα (2003-04), με τους Ισπανούς να υπερέχουν, αφού μετρούν δύο νίκες και μία ήττα.

Οι αγώνες του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια για την Ευρωλίγκα:

13/11/2003 Ολυμπιακός - Παμέσα Βαλένθια 69 - 77

15/1/2004 Παμέσα Βαλένθια - Ολυμπιακός 78 - 90

02/02/2011 Ολυμπιακός-Βαλένθια 77 - 62

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου