Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Για το... απόλυτο


Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κάχα Λαμποράλ (9.30 μ.μ., ΝΕΤ), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας, με τους «πράσινους» να φιλοδοξούν να κάνουν το καθοριστικό βήμα για την... κορυφή του Ε' Ομίλου της διοργάνωσης.
Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ισπανίας στη Βασκονία, ώστε να παραμείνει αήττητος στη δεύτερη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και να αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Ε' Ομίλου.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών, Άλεξ Μάριτς και Κώστα Καϊμακόγλου, τονίζει ότι κάθε αγώνας στο Top 16 της Ευρωλίγκας είναι... τελικός και ευελπιστεί ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος θα καταφέρουν να τριπλασιάσουν τις νίκες τους στον όμιλο.

Στον αντίποδα, οι Βάσκοι που προέρχονται από εντός έδρας ήττα-σοκ από την Λιέτουβος Ρίτας, φιλοδοξούν να φτάσουν στην δεύτερη επικράτησή τους στον όμιλο, για να παραμείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το περασμένο Σάββατο το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς επικράτησε εντός έδρας της Μάλαγα (76-74), στο πλαίσιο της ACB, μετρώντας πλέον  12 νίκες και 7 ήττες στο εγχώριο πρωτάθλημα (3η θέση).

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Κάχα Λαμποράλ (σ.σ πρώην Ταουγκρές) για έκτη φορά επί ισπανικού εδάφους, έχοντας αρνητική προϊστορία, αφού μετρά τρεις ήττες και δύο νίκες.

Αναφορικά με το σύνολο των έντεκα αναμετρήσεων με τους Βάσκους, οι «πράσινοι» υπερέχουν, καθώς έχουν ηττηθεί τέσσερις φορές, ενώ έχουν επικρατήσει σε επτά αναμετρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου