Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πήρε τη νίκη, όχι τη διαφορά

 Πήρε τη νίκη, όχι τη διαφορά

Αν και προηγήθηκε αρκετές φορές με το πολυπόθητο +12, εν τέλει ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε στην απλή νίκη επί της Εστουντιάντες στην Πυλαία με 77-72 και η υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup παραμένει ανοιχτή.

Ουσιαστικά θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική όπου οι «ασπρόμαυροι» κοντράρονται εκτός έδρας με την σίγουρα πρώτη και αδιάφορη Μπενετόν και χρειάζονται τη νίκη ώστε να περάσουν. Εκτός αν η Εστουντιάντες ηττηθεί εντός έδρας από την ουραγό Ροάν, ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Μάρσαλ (18 π.), ενώ πολύ καλή παρουσία είχε για ακόμη ένα ματς ο Παπαδόπουλος (13 π.-11 ριμπ.). Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Κλαρκ (16 π.).

Οι «φοιτητές» μπήκαν συγκεντρωμένοι στο παρκέ του κλειστού της Πυλαίας και με ηγέτη τον Ασελίν πέτυχαν να διατηρούν ένα προβάδισμα ως τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου. (3-6 στο 2, 7-10 στο 5'). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στην επίθεση έχοντας περιορίσει τη δράση των ατού της ισπανικής ομάδας και προσπέρασαν στο σκορ. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το υπέρ τους 23-10, ενώ στη δεύτερη η κατάσταση βελτιώθηκε γι’ αυτούς. Σταδιακά η διαφορά ανέβαινε συνεχώς χάρις στην  τετράδα των Μάρσαλ (8 π. στο πρώτο ημίχρονο), Γκρέι (7 π.), Ντόζιερ (9 π.-7ριμπ.) και Παπαδόπουλος (8 π.-5 ριμπ.). Το 30-24 του 13’ έγινε 37-27 στο 16’ με τρίποντο του Δέδα πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου με 40-29.
Το δεύτερο μισό του τρίτου δεκαλέπτου ήταν καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ. Αν και μπήκε δυνατά και διατηρούσε μια διαφορά της τάξης των δώδεκα πόντων (50-38 στο 24', 54-42 στο 26'). Κάπου εκεί σαν να έσβησαν οι «μηχανές». Οι «φοιτητές» με μπροστάρη τον Κλαρκ ροκάνισαν γρήγορα τη διαφορά και έκλεισαν το δεκάλεπτο πλησιάζοντας στον πόντο (57-56 στο 30'). Στην τρίτη περίοδο οι Ισπανοί σκόραραν 27 και δέχθηκαν 17 πόντους.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου επέστρεψαν στο παρκέ για το τέταρτο δεκάλεπτο αποφασισμένοι να ξαναπάρουν τα ηνία του αγώνα. Στο 33’ προσπέρασαν με +8 (66-58) με μια βολή του Λάζαρου, ένα δίποντο του Γκετσέφσκι και ένα τρίποντο του Μακ Γκραθ. Η χαρά τους, όμως κράτησε για λίγο αφού οι «φοιτητές» αντέδρασαν άμεσα και μέσα σε ένα λεπτό (34’) είχαν μειώσει σε 66-63.  Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξεφύγει ξανά αλλά αρκέστηκε στη νίκη με 77-72.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου