Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Σούπερ Μπουρούσης, «πάγκο» ο Διαμαντίδης


Ο Γιάννης Μπουρούσης αναφέρεται στο Ball in Europe ως ο κορυφαίος σέντερ της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας, την ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης χάνει στο «2» από τους Λάνγκφορντ και Έιντσον.
Με το 2010 να είναι έτοιμο να μας αποχαιρετήσει, οι κορυφαίες πεντάδες ή δεκάδες ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη. Το ελληνικό στοιχείο δεν έλειψε ούτε απ' αυτές του -συνεργαζόμενου με το ESPN- Ball in Europe, με κορυφαίο σέντερ τον Γιάννη Μπουρούση και... back up σούτινγκ γκαρντ τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του β' Ομίλου της Ευρωλίγκας, με το Ball in Europe να σημειώνει για το πρόσωπό του πως αποτελεί «ένα από τα μεγάλα "όπλα" του Ολυμπιακού. Ενώ ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται ούτε στο ελάχιστο να περνάει συνέχεια τη μπάλα στον ψηλό, ο Μπουρούσης έχει αποδειχτεί ασταμάτητος, με 60% ευστοχία και μερικές τεράστιες στατιστικές (8/11 σουτ με 7 ριμπάουντ απέναντι στην Ουνικάχα σε μόλις 18.5 λεπτά, 16 πόντοι και 10 ριμπάουντ σε λιγότερο από 20 λεπτά με τη Ρόμα, 19 πόντοι με 8/10 σουτ στο Σαρλερουά).

Ο Μπουρούσης χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος ψηλός μπροστά από τον Στάνκο Μπάρατς της Κάχα Λαμποράλ, αλλά κι από τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος «για να αποδώσει βάσει των δυνατοτήτων του χρειάστηκε να μην τον σεβαστούν οι Κλίπερς, μία άθλια εμφάνιση στο Summer League και μία μετακόμιση στο Ισραήλ».

Στην περίπτωση του Δημήτρη Διαμαντίδη, MVP για το μήνα Δεκέμβριο, η αναφορά περιορίζεται στη σύγκριση με τον Τσακ Έινστον της Μακάμπι για... back up του Κιθ Λάνγκφορντ της Κίμκι στη θέση του σούτινγκ γκαρντ. «"Κλέψτε" λίγο και δώστε την δεύτερη θέση στον Δημήτρη Διαμαντίδη και στο 18,7 μονάδες αξιολόγησης που έχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου