Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Με λυτρωτή τον Άντερσον!


Με κορυφαίους τον νεοαποκτηθέντα Άλαν Άντερσον και τον Έραζεμ Λόρμπεκ  η Μπαρτσελόνα πήρε σημαντικό διπλό στο Μπιλμπάο (65-63) και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε ρηχά νερά οι Βασιλειάδης, Μαυροειδής.

Η Μπιλμπάο κατάφερε να ελέγξει το ματς από τα πρώτα λεπτά και να χτίσει διψήφια υπέρ της διαφορά πριν ακόμα τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο. Οι Καταλανοί προσπαθούσαν να επανέλθουν στο παιχνίδι περνώντας τη μπάλα στον Λόρμπεκ που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Ο Άλαν Άντερσον βοήθησε τα μέγιστα την Μπαρτσελόνα στην επίθεση βγάζοντας στο παρκέ το ταλέντο του αγωνιζόμενος μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του με τους Καταλανούς. 

Οι δυο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανατροπή, αλλά αποδείχθηκαν καταλυτικοί και στο φινάλε. Ο Λόρμπεκ ευστόχησε σε τρίποντο στα 44’’ δεύτερα πριν το φινάλε για το 63-63, ο Άλαν Άντερσον έκανε το 63-65 και ο Σλοβένος σέντερ έκανε καθοριστικό κόψιμο στον Σονσέκα που επιχείρησε να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Με αυτή την νίκη η Μπαρτσελόνα διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας περνώντας από μια πολύ δύσκολη έδρα. Πρώτοι σκόρερ αναδείχθηκαν από τους «μπλουγκράνα» οι Λόρμπεκ (18 π.) και Άντερσον (17 π.) και από τη Μπιλμπάο ο Μούμπρου (12 π.). Ο Μαυροειδής είχε 2 πόντους (1/3 διπ.) και 5 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής και ο Βασιλειάδης έμεινε άποντος (0/1 διπ., 0/1 τριπ.) και μάζεψε 4 ριμπάουντ σε 10 λεπτά συμμετοχής.

Η Ρεάλ θριάμβευσε επί της Γρανάδα με 84-57 με πρωταγωνιστές τους Μίροτιτς (17 π.), Γιούλ (16 π.), Τάκερ (13 π.). Η Βαλένθια συνέχισε το αήττητο σερί της και επικράτησε της Σεβίλης στο γήπεδο της με 78-73 με την τριάδα των Μαρτίνεθ (21 π.), Κλαβέρ (17 π.) και Ντε Κολό (14 π.) να ξεχωρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου