Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ίβκοβιτς: «Εύκολο ματς το ντέρμπι»


Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ είναι ένα εύκολο παιχνίδι σύμφωνα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι λόγω έδρας οι «πράσινοι» έχουν ένα πλεονέκτημα.
Το επικείμενο ντέρμπι μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς Ολυμπιακού-Καβάλας με τον Ίβκοβιτς και τον Βασιλόπουλο να μην υπερτονίζουν τη σημασία του.

Ο Σπανούλης επιστρέφει στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και ο Ίβκοβιτς σχολίασε λέγοντας ότι «θα ετοιμάσω τους παίκτες να παίξουν ένα εύκολο παιχνίδι. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός σαν γηπεδούχους έχει πλεονέκτημα. Θα τον προετοιμάσω ψυχολογικά, αλλά ήξερε τι θα γίνει όταν αποφάσισε να αλλάξει ομάδα. Ξέρει γιατί άλλαξε ομάδα. Πρέπει να προσαρμοστεί. Είναι απλώς το πρώτο ντέρμπι εναντίον μιας μεγάλης ομάδας που έπαιζε εκεί».

Για την έφεση του Παναθηναϊκού να παίζει συνεχώς με ποσταρίσματα απάντησε πως «σίγουρα πρέπει να ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε, να χαλάσουμε τις γωνίες, να παίξουμε άμυνες με αλλαγές για να υπάρχουν λιγότερα μις ματς. Θα ξεκινήσω το βράδυ να ετοιμάζω το ματς. Είναι σαν όλα τα άλλα ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Αν παίζαμε στο ΣΕΦ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Σε ερώτηση για τον Νίλσεν και την πιθανότητα επιστροφής του στο πρωτάθλημα απάντησε ότι «πρέπει να αποφασίσω. Η σεζόν είναι μεγάλη. Πρέπει να βγάλω κάποιον για να βάλω τον Νίλσεν και αυτό δεν είναι εύκολο. Είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Σχετικά με την κατάσταση της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια αποκρίθηκε λέγοντας:  «τι με ρωτάτε; Εσείς πρέπει να κρίνετε. Η απάντηση είναι δύσκολη. Ήταν παραμονή του ντέρμπι και της κλήρωσης του TOP16 το παιχνίδι με τον Κολοσσό και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Παίρνω τη μεγαλύτερη ευθύνη».

Ο «Σοφός μίλησε και για το ματς με την Καβάλα τονίζοντας ότι «ήταν ένα παιχνίδι πρωταθλήματος που δεν μου άρεσε ότι δεν είχαμε συγκέντρωση και στα σαράντα λεπτά. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε μια λογική προσπάθεια. Χαλαρώσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο. Συγχαρητήρια στην Καβάλα για το παιχνίδι της. Δεν καταλαβαίναμε πολύ το παιχνίδι. Ηταν ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με 6/10 τρίποντα. Μετά σουτάραμε πολλά τρίποντα ενώ είχαμε καλές λύσεις κάτω από το καλάθι. Ενόψει ντέρμπι δώσαμε λεπτά στον Βασιλόπουλο που δούλεψε σκληρά όλο αυτό διάστημα. Ήταν πάρα πολύ καλός. Δίνει πολύ ενέργεια και έχει καλή αντίδραση. Τον περιμένουμε να τα δώσει όλα στην ομάδα. Θα τον έχουμε έτοιμο στο TOP16».

Ο «Ντούντα» ενημέρωσε επίσης ότι «είχαμε έναν απρόβλεπτο τραυματισμό, του Κέσελ στον αστράγαλο. Δεν είναι διάστρεμμα, αλλά είναι δύσκολο να είναι έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για τον Τεόντοσιτς και την αγωνιστική του κατάσταση απάντησε πως «είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Δεν έχει καμία σχέση το παιχνίδι του με το ντέρμπι. Μπορεί και πρέπει να παίξει καλύτερα».

Βασιλόπουλος: «Χαίρομαι που αισθάνομαι καλά»

Επτά μήνες μετά την επιστροφή του στη δράση ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αγωνίστηκε για 16 λεπτά και δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι «ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να παίξουμε καλά. Κάναμε κακό τρίτο δεκάλεπτο δίνοντας τη δυνατότητα στην Καβάλα να μας κερδίσει σε αυτό το διάστημα. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη και να είμαστε έτοιμοι με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχω συνειδητοποιήσει πως έχει περάσει ο χρόνος. Είχα μεγάλη ανυπομονησία και χαίρομαι που αισθάνομαι πολύ καλά».

Σχετικά με το ντέρμπι τόνισε πως «δεν μου αρέσει να στοχοποιώ ματς. Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι όπως όλα τα υπόλοιπα. Απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο κρίνονται όλοι οι τίτλοι. Για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Ελπίζουμε να μην έχει κάτι σοβαρό ο Κέσελ. Πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι».

Πρίφτης: Έχουμε αυτογνωσία»

Ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε μετά το ματς πως «έχουμε αυτογνωσία. Ξέραμε τι παιχνίδι ήρθαμε να παίξουμε. Για εμάς είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε δηλαδή, κάθε τρεις μέρες. Προσπαθήσαμε να μοιράσουμε το χρόνο συμμετοχής. Ήταν μια καλή εμπειρία για εμάς. Έρχονται τα κρίσιμα ματς. Χρησιμοποιήσαμε καλά αυτό το ματς. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ντέρμπι σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα».

Παπανικολάου: «Ανταποκριθήκαμε»

Ο Χρήστος Παπανικολάου τόνισε για το ματς πως «ήταν δύσκολο τεστ και νομίζω ανταπεξήλθαμε σχετικά καλά. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια. Θέλω να ευχηθώ υγεία στον Βασιλόπουλο που είχε χρόνιο πρόβλημα με τη μέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου