Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Με το ένα πόδι… εκτός ο Πανελλήνιος!


Η νίκη ήταν «μονόδρομος» για τον Πανελλήνιο, αλλά ο πρώην «Ολυμπιονίκης» Ντέβιν Σμιθ τον «σκότωσε», με την Μπένετον (75-83) να φεύγει με το «διπλό» από τη Λαμία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Last 16 του EuroCup.
Ο Πανελλήνιος κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός μόνο τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Η ιταλική ομάδα μπήκε δυνατά στο παρκέ επέβαλε τον ρυθμό της και πήρε μία διαφορά που επέτρεψε στους γηπεδούχους να μειώσουν μόνο λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η περιφερειακή άμυνα τον «Ολυμπιονικών» βρισκόταν σε πολύ άσχημη ημέρα, ενώ στην επίθεση ο Τόριν Φράνσις πάλευε μόνος του. Ο Αμερικανός ήταν αυτός που προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του, με τον Στίβεν Σμιθ να είναι... εκτός, με τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονo να αγγίζει τους 14 πόντους (40-54).
Στην επιστροφή στο παρκέ οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους, ενώ ο Σμιθ συνήλθε και έδωσε αρκετές λύσεις στην επίθεση. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και η Μπένετον. Η ιταλική ομάδα έδειξε σημάδια κόπωσης, αφού προερχόταν από ένα δύσκολο παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς κι ένα κουραστικό ταξίδι. Όλα αυτά επέτρεψαν στο συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου να μειώσει και στους τρεις λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (63-66). Η καταπληκτική εμφάνιση του… πρώην Ντέβιν Σμιθ και το επιπλέον κίνητρο των φιλοξενούμενων, αφού το φάιναλ φορ της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο γήπεδο τους, δεν άφησαν περιθώρια για λάθος. Η Μπένετον επικράτησε εύκολα και άφησε την ελληνική ομάδα στο 0-3 στο Last 16 του EuroCup. Πλέον το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου έχει μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης, αφού θα πρέπει να σημειώσει τρεις νίκες... με το μυαλό να συγκεντρώνεται στον δύσκολο αγώνα παραμονής στην Α1.
Πιθανό πρόστιμο...
Δεν έφτανε η ήττα που γνώρισε η ομάδα, καθώς ο Πανελλήνιος κινδυνεύει με πρόστιμο από τη διοργανώτρια αρχή. Το ίντερνετ στο Χαλκιοπούλειο δεν λειτουργούσε και η στατιστική υπηρεσία της Euroleague έκανε τη δουλειά της με ασύρματο Ίντερνετ.  Η αναφορά θα φτάσει στους υπεύθυνους με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για πρόστιμο.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 40-54, 63-68, 75-83

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 2, Καλαϊτζής 6 (0/3τρίπ.), Κράμπενχοφτ 9 (2/2τρίπ.), Σκλάβος, Όστοϊτς 6 (1/1δίπ.), Κομποδιέτας 2, Μπέιλι 2, Ούντριχ 3, Σμιθ 16 (2,5τρίπ.)), Φράνσις 29 (11/11δίπ., 7/9βολ., 10ριμπ., 3ασ.)
Μπένετον (Ρέπεσα): Σμιθ 22 (3/5δίπ., 5/8τρίπ., 1/2βολ., 3ριμπ.), Μάρκοβιτς 3 (1/5τρίπ.), Σκίνερ 8 (3/5δίπ.), Μπουλέρι 12 (2/3τρίπ.), Μοτεγιούνας 10 (4/7δίπ.), Τζεντίλε 2, Πέριτς 11 (1/2τρίπ.), ΒοΪτσιεκόφσκι, Μπρένερ 8, Τόουλσον 7 (1/2τρίπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου