Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Να... νικήσουμε κι ας χάσουμε»!


Ο Αλεκσάνταρ Τριφουνόβιτς, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί η Λιέτουβος Ρίτας θα παρουσιαστεί απόψε (19.00) διαφορετική σε σχέση με τον αγώνα του Βίλνιους και δηλώνει αισιόδοξος για πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.
«Διαφορετικοί από τον πρώτο αγώνα!»

«Ο βασικός μας στόχος στο αποψινό παιχνίδι είναι να παρουσιάσουμε μία τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Στον αγώνα του Βίλνιους, ακόμη δεν είχαμε συνέλθει από τις αναταράξεις που επέφερε στο rotation της ομάδας, η αποχώρηση του Γιασικεβίτσιους, ο Στρόουμπερι δεν είχε προλάβει να προσαρμοστεί, ενώ συν τοις άλλοις στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε χωρίς τον Γκετσεβίτσιους που τραυματίστηκε. Νομίζω ότι από τότε, έχουμε βελτιωθεί πολύ σαν ομάδα και η νίκη στη Βιτόρια μας βοήθησε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε άγχος, γιατί ο βασικός εφετινός μας στόχος – που ήταν η πρόκριση στο Top-16 – επετεύχθη. Παρ' όλα αυτά, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ξέρουμε ότι για μας ο τελικός είναι το παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ την ερχόμενη εβδομάδα στο Βίλνιους.», μας είπε αρχικά ο πρώην τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα αλλά και του Πανιωνίου και συνέχισε:
«Να αγχώσουμε τον ΠΑΟ!»
«Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα τραυματισμών φέτος και αυτή η παράμετρος, σε μερικά παιχνίδια τον έχει καταστήσει αγωνιστικά ευάλωτο. Διαφωνώ με την άποψη ότι στην θέση του πλέϊ-μέϊκερ στηρίζεται αποκλειστικά στον Διαμαντίδη, γιατί πιστεύω ότι τόσο ο Καλάθης, όσο και ο Τέπιτς μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του ρόλου και να ξεκουράσουν τον αρχηγό της ελληνικής ομάδας. Από 'κει και πέρα θεωρώ, ότι αν περιορίσουμε την περιφερειακή δεινότητα των αντιπάλων και μείνουμε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος, θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε άγχος και πίεση στους γηπεδούχους. Ο στόχος μας είναι να φύγουμε “νικητές” από την Αθήνα, ανεξαρτήτως αν τελικά χάσουμε... Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης κι ένα από τα φαβορί για το φάϊναλ-φορ, έτσι ώστε να χτίσουμε αυτοπεποίθηση για την μάχη με την Κάχα Λαμποράλ», υπερθεμάτισε ο προπονητής της Λιέτουβος Ρίτας, που δεν αρνήθηκε να μας καταθέσει την άποψή του για τον 22χρονο διεθνή point-guard Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (1,93), ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αρέσει αρκετά στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (οι πληροφορίες λένε ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε χλιαρά να τον αποκτήσει πριν αρχίσει η φάση των “16” της διοργάνωσης).

«Ολοκληρωμένος παίκτης ο Γκετσεβίτσιους»

«Δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω αυτή την πληροφορία... Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι τι ακριβώς παίκτης είναι ο Μαρτίνας. Θεωρώ ότι φέτος, έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, τόσο από πλευράς εμπειρίας όσο και από πλευράς επιθετικών αντιδράσεων στην επίθεση. Είναι μακράν πιο τολμηρός, δεν φοβάται να παίρνει δύσκολα σουτ σε κρίσιμες στιγμές, ενώ παράλληλα δεν διστάζει να διεισδύσει μέσα στη ρακέτα είτε για να επιχειρήσει λέϊ-απ είτε για να δημιουργήσει ένα εύκολο σουτ, βγάζοντας την μπάλα στον ελεύθερο παίκτη που βρίσκεται στην περιφέρεια. Στο κομμάτι, όμως που η βελτίωσή του τον καθιστά πλέον ως έναν από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες της διοργάνωσης στις θέσεις “1” και “2” , είναι η αμυντική του προσήλωση και η ικανότητα του να διαβάζει τις φάσεις και να βγαίνει μπροστά από τις φάσεις. Πιστεύω ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα και σύντομα θα αποτελέσει ένα από τα πιο “καυτά” ονόματα στην μετεγγραφική αγορά», δήλωσε ο 43χρονος Σέρβος τεχνικός για τον Λιθουανό point-guard που φέτος έχει μ.ο. 12,6π., 3,2ρ., 2,5ασ. με 85,7% στις βολ., 55,4% στα διπ.. & 41,9% στα τριπ. σε 12 αγώνες της Ευρωλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου