Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Στη μάχη του β' γύρου οι "αιώνιοι"


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ολοκλήρωσαν με 4 νίκες και 1 ήττα τον πρώτο γύρο στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα και την ερχόμενη Πέμπτη ρίχνονται στη μάχη του δεύτερου, ως πρωτοπόροι των ομίλων τους. Η μόνη διαφορά είναι πως στο 2ο όμιλο ο Ολυμπιακός απολαμβάνει μόνος το ρετιρέ, μετά την απροσδόκητη ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Βέλγιο από τη Σαρλερουά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Παναθηναϊκός στον 4ο όμιλο μοιράζεται την πρωτιά με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, την ομάδα που τον υποχρέωσε στο μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα σε 5 αγώνες. Στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, λοιπόν, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνο-ισπανικές μάχες την Πέμπτη και η αλήθεια είναι πως η αποστολή των "ερυθρόλευκων" στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ είναι πιο δύσκολη εν συγκρίσει με αυτή των παικτών του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, με αντίπαλο τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ.

Στην πρεμιέρα, στο ΣΕΦ, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε φτάσει άνετα στο τελικό 82-66 επί της "Βασίλισσας". Όμως, μέσα στη νέα έδρα τους, την "Κάχα Μάχικα" της Μαδρίτης, την Πέμπτη στις 21:45, οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για ρεβάνς, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα είναι και το +17 (υπεραισιόδοξη προσδοκία πάντως από πλευράς τους) για να έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Θοδωρή Παπαλουκά, όπως προανήγγειλε ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός. Ο "Τεό" δεν είναι 100% έτοιμος, έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα, αλλά ουσιαστικά η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Εκτός προπόνησης έμεινε χθες ο Μιχάλης Πελεκάνος και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην Αθήνα, καθώς δεν έχει ξεπεράσει το τράβηγμα στο δικέφαλο. Η συμμετοχή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στη χθεσινή προπόνηση είναι η ευχάριστη είδηση στο "στρατόπεδο" των Πειραιωτών, κάτι που βέβαια η ομάδα δεν μπορεί να "εξαργυρώσει" άμεσα, παρ' όλα αυτά όμως έδωσε χαρά στον ίδιο και στους συμπαίκτες του εν όψει της επιστροφής του στο εγγύς μέλλον, μετά από απουσία μηνών (υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη μέση).

Τη Βαλένθια, του πρώην "πράσινου" Ρομπέρτας Γιαβτόκας, αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στις 20:00 την Πέμπτη, ομάδα που μετρά μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν περάσει νικηφόρα, με 72-56, από την ισπανική πόλη για την 1η αγωνιστική και με τη συμπαράσταση του κόσμου τους αισιοδοξούν για μία 6η διαδοχική νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετά το μοναδικό "στραβοπάτημα" στη Λιουμπλιάνα. Οι "πονοκέφαλοι" για τον Ομπράντοβιτς ακούν στα ονόματα ’λεξ Μάριτς και Μιλένκο Τέπιτς, αφού οι συμπατριώτες του "Ζοτς" ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα χθες και η συμμετοχή τους αναμένεται να κριθεί από την εξέλιξη της κατάστασής τους σήμερα και αύριο.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα έχει ως εξής:

6η Αγωνιστική (24-25/11/2010)

1ος Όμιλος
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου
Κίμκι (Ρωσία)-Προκόμ Τρεφλ (Πολωνία)

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)

2ος Όμιλος
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ολυμπιακός 21:45
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Βίρτους Ρόμα (Ιταλία)
Σαρλερουά (Βέλγιο)-Μάλαγα (Ισπανία)

3ος Όμιλος
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία)
Σολέ (Γαλλία)-Σιένα (Ιταλία)

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου
Τσιμπόνα (Κροατία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

4ος Όμιλος
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου
Παναθηναϊκός-Βαλένθια (Ισπανία) 20:00
Έφες Πίλσεν (Τουρκία)-Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου