Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Παραμένει... Μαρουσάρα!


Δεν ήξερε αν θα έχει θέση στο φετινό πρωτάθλημα. Εντέλει το Μαρούσι όχι απλώς έχει θέση, αλλά είναι και η τρίτη, πίσω από τους δύο «αιωνίους»! Θύμα του και ο Πανιώνιος με 68-59 στο κλειστό του Αγίου Θωμά.
Στο Μαρούσι οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με στόχο να συνεχίσουν το σερί των τριών συνεχόμενων νικών. Ο Πανιώνιος ήθελε βέβαια και κάτι παραπάνω: τη ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου στη Νέα Σμύρνη (63-73). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στο κλειστό του Αγίου Θωμά για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του, αλλά η παλιά του ομάδα ήταν αυτή που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Το σκορ στο πρώτο μέρος διατηρήθηκε σε χαμηλό ρυθμό. Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ, γεγονός που τις ανάγκαζε να υποκύπτουν συνεχώς σε φάουλ. Το πρώτο δεκάλεπτο το μπάσκετ που έπαιξαν ήταν πολύ κλειστό, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκοράρισμα. Το Μαρούσι κατάφερε να πάρει διαφορά έξι πόντων (16-10), αλλά οι φιλοξενούμενοι με νέο γρήγορο σερί «απάντησαν» και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα κατά τη λήξη της πρώτης περιόδου (16-16, 9΄).

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ αργός, με τις δύο ομάδες να υποκύπτουν σε πολλά λάθη, ενώ η μεγάλη αστοχία που είχαν οι παίκτες μαρτυρούσε τη νευρικότητα που τους διακατείχε.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν με το παιχνίδι να παίρνει «φωτιά». Ο Πανιώνιος μπήκε «ζεστός» με ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου και ένα lay up από τον Ιωάννου κατάφερε να φτάσει στο +8 (27-35), το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν πτοήθηκε και με νέο σερί έφερε το ματς και πάλι στα ίσα. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν μικρή διαφορά, που δεν κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα με ένα 7-0 (45-45) έφερε και πάλι ισορροπία στην αναμέτρηση... δείχνοντας ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Αγωνία μέχρι τέλους

Το Μαρούσι αν και είχε το προβάδισμα στο σκορ δεν είχε εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας, με τον Πανιώνιο να περνάει μπροστά ύστερα από αρκετά λεπτά (56-58, 35'). Παρ' όλα αυτά το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή φάνηκε πιο ψύχραιμο στα τελευταία λεπτά και πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 27-30, 51-50, 68-59
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπάγκαριτς 12 (4/6δίπ., 4/7βολ.), Ακειψιμαΐδης, Χουέρτας 5 (1/3τρίπ.), Χαριτόπουλος 9 (7/9βολ.), Γκαγκαλούδης 13 (3/4δίπ., 2/2τρίπ.), Βαβάτσικος 2, Κλεμεντέ 10 (4/6δίπ.), Κογιαντίνοβιτς 4, Σιαμανδούρας 2, Κόμματος 11 (2/7τρίπ.)
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 6, Άλεκιτς 4, Γιαννόπουλος 7, Τσιάρας 7, Αθηναίου, Μπατής 20 ((3/8δίπ., 3/7τρίπ.), Γιάνκοβιτς, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Κοβίλ 8, Παραγυιός, Μπάρλος 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου