Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Επιστροφή με... περίπατο στη Νέα Σμύρνη


Ο Πανιώνιος  επέστρεψε στις νίκες καθώς επιβλήθηκε του Ηρακλή με 94-76 στο κλειστό της οδού Αρτάκης, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Τρομερή εμφάνιση του Βούγιανιτς (26π.), ένα παιχνίδι πριν την αποχώρηση του.
Ο Πανιώνιος είχε να γευτεί τη γλυκιά γεύση της νίκης από την 6η αγωνιστική, απέναντι στον Ηλυσιακό. Στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και απέναντι στον «Γηραιό το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να ελέγξει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το ρυθμό του παιχνιδιού και με την περιφέρεια του να «καίει» πήρε μία άνετη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν με νέο πρόσωπο στον πάγκο τους τον Γιώργο Καλαφατάκη, που ήρθε στη θέση του Ντάρκο Ρούσο. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί, με τον Έλληνα τεχνικό να καταστρώνει τα σχέδια του για τη δύσκολη συνέχεια.


Ο Ηρακλής κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός μόνο στην πρώτη περίοδο, με τον Τζάζβιν να μπαίνει πολύ «ζεστός» στο παρκέ και τον «Γηραιό» να προηγείται και με 13-17 στο 3’. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 8-2 (27-24) και από τότε το παιχνίδι πέρασε στα χέρια τους.
Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι έκαμψαν την αντίσταση του αντιπάλου και με την περιφέρεια τους να «καίει» επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Αξιοσημείωτο ήταν η ευστοχία που είχαν έξω από τα 6.75, καθώς οι δώδεκα από τους είκοσι πόντους που πέτυχαν τη δεύτερη περίοδο προέρχονταν από τρίποντα.
Στο τελευταίο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κοντράρουν τον Πανιώνιο, αλλά το παιχνίδι είχε κριθεί με τη διαφορά να ξεπερνάει τους +20. Οι «πάνθηρες» έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες (Παναθηναϊκό, Καβάλα, Κολοσσό, Περιστέρι), κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 27-22, 47-33, 72-52, 94-76

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου