Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Στον... τελικό θα είναι ωραία!


Η κλήρωση του ΤΟΡ-16 έστειλε Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα και Λιέτουβος Ρίτας στον Παναθηναϊκό και... «Σάρας», Ζαλγκίρις και Βαλένθια στον Ολυμπιακό και αμφότερους στον... τελικό της Βαρκελώνης, εφόσον παραμείνουν πρώτοι των πρώτων.
Τα κριτήρια της κλήρωσης ήταν σαφή: Δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα (σ.σ. εξαιρούνται οι πέντε ισπανικές). Πουθενά όμως δεν έλεγαν τίποτα για... τελικό, εκεί όπου είναι πολύ πιθανό να αναμετρηθούν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός!

Η διαδικασία έφερε στον «πράσινο» όμιλο δύο ισπανικές (Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα) και τη λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας, που δεν έχει πια τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ στον «ερυθρόλευκο» τη Φενέρ του «Σάρας», τη Ζαλγκίρις Κάουνας και τη Βαλένθια. Τα πράγματα δεν φαντάζουν ιδιαίτερα δύσκολα για αμφότερες τις ελληνικές ομάδες αν δείξουν το καλό πρόσωπό τους, με την πρώτη θέση στους ομίλους τους να είναι εφικτή. Σε αυτή την περίπτωση, και αν συνεχίσουν... αέρα στα playoffs, ο τελικός «αιωνίων» είναι πιο πιθανός από ποτέ (σ.σ. πάνε στον τελικό κι ως δεύτεροι, αλλά πολύ πιο δύσκολα)! Μοναδικό σενάριο να συναντηθούν νωρίτερα είναι κάποιος εκ των δύο να έρθει δεύτερος στον όμιλό του και να περάσει στη συνέχεια στην τελική φάση. Τότε ο «εμφύλιος» θα γίνει δύο βράδια νωρίτερα, στον ημιτελικό, που σημαίνει ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων πάλι θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό.

Για τον Παναθηναϊκό, πάντως, τα προημιτελικά δεν αναμένεται να είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Ο όμιλος του Τριφυλλιού διασταυρώνεται με αυτόν των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα και μία εκ των δύο ομάδων δύσκολα δεν θα βρεθεί στο δρόμο του. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός κάνει ζευγάρι στα playoffs με τον Ζ' όμιλο (Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν)...

Οι όμιλοι του ΤΟΡ-16

Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός, Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα, Λιέτουβος Ρίτας
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Μπαρτσελόνα, Ρόμα
Ζ' ΟΜΙΛΟΣ: Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν
Η' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ζαλγκίρις Κάουνας, Βαλένθια

Οι διασταυρώσεις στους προημιτελικούς αγώνες θα είναι ως εξής:

1. Πρώτος Ε' ομίλου-Δεύτερος ΣΤ' ομίλου
2. Πρώτος ΣΤ' ομίλου-Δεύτερος Ε' ομίλου
3. Πρώτος Ζ' ομίλου-Δεύτερος Η' ομίλου
4. Πρώτος Η' ομίλου-Δεύτερος Ζ' ομίλου

Τα «σταυρώματα» του Final Four:

Νικητής 1-Νικητής 3
Νικητής 2-Νικητής 4

Χρήσιμες ημερομηνίες

ΤΟΡ-16: 19 Ιανουαρίου με 3 Mαρτίου
Playoffs: 22 Μαρτίου με 6 Απριλίου
Final Four: 6-8 Μαΐου στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου