Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Νίκη-ανάσα για τους «Ολυμπιονίκες»


Τι κι αν ταξίδεψε στην Αθήνα με δύο σοβαρούς τραυματισμούς; Ο Πανελλήνιος επιβλήθηκε του Περιστερίου (60-57) και πήρε μία σημαντική νίκη, τη δεύτερη του στο πρωτάθλημα της Α1.
Ο Πανελλήνιος αν και αντιμετώπιζε δύο σοβαρούς τραυματισμούς, αυτούς του Παπαμακάριου και του Καλαϊτζή κοίταξε στα μάτια το Περιστέρι και επικεντρώθηκε στο μοναδικό στόχο της ομάδας… τη νίκη! Το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικό και κατάφερε να ανοίξει τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος ο Κράνμπεχοφτ (13π.), ενώ στο δεύτερο ο Μπέιλι (17π.). Για τους γηπεςδούχους η εμφάνιση του Κινγκ (15π.) δεν ήταν αρκετή.

Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα πολύ άσχημο θέαμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Το Περιστέρι πήρε ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή του αγώνα (4-0), αλλά από κει και πέρα με πρωταγωνιστή τον Κράμπενχοφτ οι «Ολυμπιονίκες» κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά και στο +6 (25-31).

Στην επιστροφή ο Πανελλήνιος κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με τη διαφορά να αγγίζει το +9 (29-38, 22’). Το Περιστέρι στη συνέχεια έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Ένα σερί 8-0 που έτρεξαν οι γηπεδούχοι τους έδωσε την ευκαιρία να περάσουν μπροστά, το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου όμως είχε τις λύσεις και δεν το επέτρεψε για πολύ.

Ο Πανελλήνιος έπαιζε πολύ καλή άμυνα, με το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη να φέρνει δύο φορές το παιχνίδι στα ίσα χωρίς να καταφέρνει να περάσει μπροστά. Οι δύο ομάδες αντάλλαζαν διαδοχικά καλάθια, ενώ στο φινάλε οι γηπεδούχοι με δύο τρίποντα του Σκοτ πέρασαν μπροστά στο πόντο. Οι «Ολυμπιονίκες» όμως είχαν τον πρώτο λόγο! Το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε μία υπερπολίτιμη νίκη, που θα τον βοηθήσει να ανακάμψει ψυχολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 27-31, 38-41, 57-60
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Μάντζαρης Β.4, Κινγκ 15 (3/5δίπ., 1/2τρίπ.), Ψαρόπουλος, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης Α., Σκοτ 9 (3/5τρίπ.), Τσιάκος 3, Πέτρουλας 2, Σένσλεϊ 7, Λούμπι 7, Μότσνικ 1
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 2, Μπέιλι 17 (5/7δίπ., 1/3τρίπ., 4/6βολ., 2ριμπ.), ΣΑμιθ 7, Σκλάβος 3, Ούντριχ 2, Όστοιτς 10 (4/5δίπ., 2/4βολ.), Κολόκας 3, Κομποδιέτας 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου