Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι μεγάλες επιστροφές στο μεγάλο ραντεβού της Λιθουανίας


Οι απουσίες, σε σχέση με τις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις, είναι πολλές στο μεγάλο ραντεβού της Λιθουανίας. Υπάρχουν όμως και παίκτες που επιστρέφουν και αλλάζουν τις ισορροπίες. Ο Basketakias σας παρουσιάζει τους παίκτες που έλειψαν από προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά στα γήπεδα της Λιθουανίας θα κάνουν τη διαφορά.  

ΝΤΙΡΚ ΝΟΒΙΤΣΚΙ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
Ο Γερμανός σουπερστάρ δεν ήταν στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που οι Γερμανοί τερμάτισαν στην ενδέκατη θέση. Με τον Ντιρκ στη σύνθεσή τους, οι Γερμανοί έχουν πάρει μια τέταρτη θέση το 2001 στην Τουρκία, ήταν φιναλίστ το 2005 στη Σερβία, πέμπτοι το 2007 στην Ισπανία και τώρα περιμένουν και πάλι κάτι καλό από τον σουπερστάρ των Ντάλας Μάβερικς. Μάλιστα, αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία ο Νοβίτσκι θα αγωνιστεί ως πρωταθλητής του ΝΒΑ. Οπότε, τα καλύτερα έρχονται...

ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ (ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ)
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές –όχι μόνο μπασκετμπολίστες– που έχει βγάλει η Λιθουανία. Πραγματική μορφή. Ο Σάρας ετοιμάζεται για την τελευταία (;) του παράσταση με τη φανέλα της Εθνικής Λιθουανίας μπροστά στο κοινό του. Το 2003 έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, το 2007 στην τρίτη θέση και τώρα θέλει ως ιδανικό φινάλε να ανέβει ξανά στο βάθρο. Δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να κάνει το ιδανικό κύκνειο άσμα μπροστά στην οικογένειά του και τους φίλους του.

ΑΝΤΡΕΪ ΚΙΡΙΛΕΝΚΟ (ΡΩΣΙΑ)
Ο μεγαλύτερος Ρώσος μπασκετμπολίστας των τελευταίων ετών. Ο «ΑΚ-47» έλειψε πολύ από την ομάδα του το 2009. Η επιστροφή του της αλλάζει επίπεδο και κάνει ευτυχισμένο τον Ντέιβιντ Μπλατ. Το 2007 ήταν αυτός που οδήγησε την παρέα του στην κορυφή της Ευρώπης και μάλιστα στην έδρα των Ισπανών. Οπότε, με τον Κιριλένκο στην ομάδα, οι Ρώσοι μπορούν να κάνουν όνειρα. Ακόμη και για το χρυσό.

ΧΟΣΕ ΚΑΛΝΤΕΡΟΝ (ΙΣΠΑΝΙΑ)
Πολλοί ισχυρίζονται πως αυτός είναι ο μεγάλος αστέρας των Ισπανών και όχι οι Ναβάρο και Γκασόλ. Σίγουρα θα είχαν απόλυτο δίκιο εάν οι Ισπανοί δεν έφταναν στην κορυφή της Ευρώπης το 2009 χωρίς αυτόν. Τελικά, όμως, οι Ίβηρες τα κατάφεραν και χωρίς τον τριαντάχρονο πλέι μέικερ των Τορόντο Ράπτορς και απέδειξαν πως πάνω απ’ όλα είναι ομάδα. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο όμως μπορεί να χαμογελά, μια και ο Ισπανός πλέι μέικερ είναι πανέτοιμος να βοηθήσει την παρέα του να φτάσει σε ακόμη ένα Ευρωμπάσκετ στην κορυφή.

ΑΝΤΟΝΙ ΠΑΡΚΕΡ (ΓΑΛΛΙΑ)
Ο Γάλλος πλέι μέικερ δεν ήταν στο ρόστερ των Γάλλων στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αλλά πλέον επιστρέφει έτοιμος να στείλει τους «τρικολόρ» στην κορυφή. Ο Γάλλος σταρ φαίνεται πως το έχει βάλει στόχο ζωής να οδηγήσει τη Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης και φέτος οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές, μια και θα είναι αρκετοί οι ΝΒΑers που θα βρεθούν στο πλάι του.

ΠΑΟΥ ΓΚΑΣΟΛ (ΙΣΠΑΝΙΑ)
Ο Ισπανός σέντερ από το 2001 άρχισε ένα υπέροχο ταξίδι με την Εθνική Ισπανίας. Το οποίο όμως πέρσι διεκόπη, και στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας ο σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς δεν βοήθησε την ομάδα του. Αποτέλεσμα της απουσίας του; Να αποκλειστούν οι Ισπανοί στον προημιτελικό της διοργάνωσης. Πλέον, ο μεγάλος Γκασόλ επιστρέφει και μαζί του επιστρέφουν και τα χαμόγελα στους «φούριας ρόχας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου