Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς να ιδρώσει η Σερβία

Η Σερβία νίκησε τη Λετονία με 92-77, έκανε το δύο στα δύο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και πλέον βάζει πλώρη για την πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου. Κουρυφαίοι για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς οι Σαβάνοβιτς και Κρστιτς.

Όσο για τους «Έλληνες» της σερβικής ομάδας, ο Μάρκο Κέσελ του Ολυμπιακού είχε πέντε πόντους και έξι ριμπάουντ ενώ ο Μιλένκο Τέπιτς είχε πέντε πόντους και πέντε ριμπάουντ.

Η Σερβία μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να μην πάθει ό,τι και η Γαλλία. Οι «τρικολόρ» ζορίστηκαν πολύ χθες για να κερδίσουν την παρέα του Γιάνις Μπλουμς και έτσι οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκαν υποψιασμένοι στο ματς. Ο Τεόντοσιτς μοίραζε και οι Κρστιτς και Σαβάνοβιτς εκτελούσαν. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 23-7 υπέρ των Σέρβων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Φρεϊμάνις, Μπερτάνς και Μπλουμς ανέλαβαν δράση, την ίδια στιγμή που οι Σέρβοι έβρισκαν λύσεις μόνο από τον Πέροβιτς. Οι Λετονοί πυροβολούσαν συνέχεια πίσω από τα 6,75, με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 38-33. Το τρίτο δεκάλεπτο αποτέλεσε την επιτομή του θεάματος. Οι άμυνες... έμειναν στα αποδυτήρια και έτσι το σκορ ανέβηκε σε πολύ ηψηλά επίπεδα. Γεγονός που φυσικά ευνόησε τους Σέρβους, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερο ταλέντο στον επιθετικό τομέα.

Οι Σέρβοι έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, Κέσελ και Τέπιτς έδωσαν λύσεις και έτσι η διαφορά ανέβηκε και πάλι σε διψήφια επίπεδα (70-58) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο, οι Λετονοί προσπάθησαν για τη μεγάλη ανατροπή. Με δύο βολές του Στρέλνιεκς μείωσαν σε 76-70 στο 35', αλλά κάπου εκεί έμειναν από δυνάμεις με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να «καθαρίσουν» το ματς.

Δεκάλεπτα: 7-23, 33-38. 58-70, 77-92
Λετονία: Μέιερς 2, Μπερτάνς 10, Φρεϊμάνις 19π (8ριμπ), Μπλουμς 15, Γιουρεβίτσιους 1, Γερομάνοφς, Κούκσικς 16 (5ριμπ), Μέγιερις, Μπερτάνς Ντ, Στρέλνιεκς 12, Μπέρζινς, Σελάκοφς.
Σερβία: Τεόντοσιτς 9 (2ριμπ, 9ασ), Τέπιτς 5 (5ριμπ), Ράσιτς 4, Πάουνιτς 10, Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς 2 (5ριμπ), Σαβάνοβιτς 19 (5ριμπ), Κέσελ 5 (6ριμπ), Κρστιτς 23 (3ριμπ), Πέροβιτς 9, Μάτσβαν 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου